Ledarskap i större respektive mindre organisationer

”Den som utbildar sig till chef gör det dock ofta inom den organisation där man tidigare varit medarbetare, vilket i mångt och mycket avgör vilken typ av organisation man blir ledare inom”

Att vara chef är också olika beroende på om du leder i en liten eller en stor organisation. Exempel på utmaningar och fördelar finns i båda typerna av organisationer. Vad som passar din ledarstil bäst vet du kanske inte än, och har du tur får du tillfälle att prova på båda redan tidigt i karriären. Den som utbildar sig till chef gör det dock ofta inom den organisation där man tidigare varit medarbetare, vilket i mångt och mycket avgör vilken typ av organisation man blir ledare inom. Men har du varit chef i en stor organisation och går över till en mindre kommer du att upptäcka att du kommer att få lära om på en hel del punkter, och detsamma gäller om du går från en liten till en stor organisation.

Att vara chef i en liten organisation
De utmaningar man ställs inför som chef i en liten organisation har ofta att göra med hur personlig kontakten med medarbetarna blir. För personlig blir den, det går inte att komma ifrån. Ett litet företag är intimt och hur den personliga kemin fungerar mellan chef och medarbetare blir viktigare. Som chef gäller det att veta var gränsen mellan privatliv och arbete går. 

Det är lättare hänt att man känner ett större ansvar för varje individuell medarbetare i en liten organisation, vilket också gör det betydligt svårare att ta impopulära beslut. En alltför nära relation till de anställda kan göra att du känner dig som en svikare när du bara gör ditt jobb. Samtidigt vill du ju som chef ha en trygg och god kontakt med arbetarna och inte känna att du ska vara en främling som sitter på kontoret. Den här balansgången är det svåraste med att vara ledare i en liten organisation.

Att vara chef i en stor organisation
Att vara chef i en större organisation kan ofta upplevas som mindre ensamt än i en liten organisation, där man kanske är ensam chef. På ett stort företag finns oftast flera chefer som man kan bolla med och utbyta tankar och idéer med. Som chef är det otroligt viktigt att ha en kanal när viktiga beslut ska tas eller du känner att du kört fast i din chefsroll.

Samtidigt kan detta göra att du alienerar dig från din arbetsgrupp och det skapas en ”vi och dom-känsla”. Det kan vara svårt att engagera medarbetarna om allt du säger upplevs som att du bara vidarebefordrar order uppifrån organisationen. Som chef i en större organisation är det mycket viktigt att du engagerar dig i arbetsgruppen och visar att du tror på dem. Får man klagomål på sitt ledarskap kan man som chef ibland göra misstaget att sluta sig och tappa omsorgen om arbetsgruppen. En chef som gör sin arbetsgrupp till meningsmotståndare och fiender får det inte lätt att utföra sitt uppdrag.

När företaget växer
När ett företag växer, vilket ofta kan ske ganska plötsligt, är det svårt att vara ledare. Saker och ting förändras från en månad till en annan, och det gör även kraven på ditt ledarskap. På kort tid måste du göra omställningen från att leda en mindre, intim arbetsplats med specifika förutsättningar, till en snabbt växande organisation med fler anställda, fler chefer och kanske helt andra krav på de anställda. Här är det mycket bra att redan ha erfarenhet från både små och stora organisationer, för att kunna ta rätt beslut om hur skutan ska styras och se till att medarbetarna hålls informerade och engagerade i utvecklingen.

Kontakta oss

Adress: Paviljongvägen 10,

185 94 Vaxholm

 

Telefon: 070-586 16 78

Email: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Search