Ledarutveckling – Vi hjälper dig att bli en bättre chef och ledare

Vi på SCMI erbjuder personlig ledarutveckling och coachning samt mentorskap för dig som har en chefs- eller ledarroll. Kanske är du nybliven chef med nya arbetsuppgifter och ett nytt team, eller kanske har du fastnat i en knivig situation som du kan behöva hjälp med? Oavsett vilka situationer du hamnar i behöver du som ledare veta vad du är beredd att stå upp för – då kommer ledarskapet inifrån. En inre övertygelse skapar en yttre tydlighet, och detta är någonting som människor runt omkring dig märker av och respekterar. Genom vår ledarutveckling hjälper vi dig att hitta din inre övertygelse och därmed stärka ditt ledarskap – både som individ och som del av ett team.

Kontakta oss redan idag för att få veta mer om vår ledarutveckling! Du når oss via mail eller på telefon: 070-586 16 78

Image

Är du en tydlig ledare?

Tydlighet är grunden för effektivt ledarskap för att nå fram med sitt budskap. Det handlar mycket om VAD man säger och HUR man säger det, men det är också viktigt att budskapet är starkt och tydligt även för ledaren.

För att nå framgång bör budskapet även kombineras med handlingar och att ledaren står upp för verksamhetens värderingar och själv agerar därefter. För att få personalen med sig gäller det att kombinera välvilja och tydlighet.

SCMI lär dig att reflektera över din egen tydlighet och kommer att ifrågasätta och utmana den. Vi arbetar pedagogiskt och lär dig att bli mer begriplig och konkret i din kommunikation.

Varför ledarutveckling?

Framgångsrikt företagande sker när det finns tydliga mål och engagerade medarbetare i en god arbetsmiljö. Till detta behövs tydliga, modiga och förtroendeingivande ledare som kan analysera och styra den dagliga verksamheten. Likaså blicka framåt och driva strategiska frågor in i en önskad framtid.

Ledarutveckling tillsammans med oss ger tydliga och engagerade chefer, som hjälper alla medarbetare att axla sina roller och lyfta företagets verksamhet. Vår utbildning ger dig stöd och de kommunikativa redskap som krävs för att skapa trygghet och genomdriva företagets vision – både om du är en nybliven chef som ännu inte är trygg i rollen eller om du är en erfaren ledare som kört fast eller stött på svårigheter. Våra ledare fokuserar på möjligheter och medarbetarnas styrkor samtidigt som de inte väjer för problem och utmaningar.

Träningsläger för chefer

SCMI anordnar en utbildning för chefer som bli en bättre ledare. Utbildningen är på 3 timmar och vi kallar den för ett miniträningsläger för chefer. Under hela utbildningen utgår vi från en konkret arbetssituation som du garanterat kommer att känna igen dig från ditt eget arbete.

Vi kommer att utmana dig med raka och tuffa frågor för att få dig att verkligen tänka till. Vi garanterar att du kommer att få en tankeställare och bli stimulerad till hur du ska hantera kommande situationer på din egen arbetsplats. Du kommer även att få med dig ett antal konkreta verktyg som är användbara i riktiga situationer efter kursen. Anmäl ditt intresse här: info@scmi.se

Effektivt ledarskap i enighet med företagets vision

Vi förankrar vår ledarutveckling i samstämmighet med företagets mål och visioner. Dessa skapar både riktning och meningsfullhet för hela verksamheten. Skickliga ledare utvecklar sina medarbetare och skapar goda förutsättningar för inre motivation och växande som leder till nya arbetssätt och initiativ – både på ett personligt plan och på ett mer övergripande för företaget eller organisationen i stort.

Tar du hjälp av oss är du aldrig ensam i ditt ledarskap. Vi agerar som ditt bollplank som alltid lyssnar och kan hjälpa till med allt från att utveckla och stärka din personliga ledarstil till att hantera svåra och känsliga frågor i din ledarroll.

Vi arbetar med ledarutveckling både på den svenska och internationella marknaden. Vi har hjälpt många chefer att nå den bästa tänkbara versionen av sig själva med hjälp av våra personligt utformade program.

Resultat och arbetsglädje

Vi visar ledare vägen mot ett tydligt ledarskap, utvecklande teambuilding samt konstruktiv konflikthantering. På detta sätt vill vi hjälpa till att skapa en arbetsplats där resultat, effektivitet och arbetsglädje går hand i hand. En stark ledare som har de anställdas förtroende skapar en god arbetsmiljö vilket leder till ökad effektivitet och ett bättre resultat.

Genom att vara tydlig och rak i sin kommunikation samt ha en väl formulerad strategi kan en bra ledare ge sin organisation goda förutsättningar för att utvecklas och växa. Detta handlar bland annat om att ta ansvar för sin ledarroll och förstå hur den ska anpassas för olika typer av situationer.

Behöver du stärka ditt ledarskap?

Kontakta oss så kan vi ta en förutsättningslös diskussion hur vi skulle kunna hjälpa till att hitta ditt genuina uttryck som ledare.

Grupputveckling

Vill du att ditt team ska bli modigare, effektivare och roligare att arbeta i? Vill du ha hjälp att utveckla tillit och tydliggöra rollerna i din organisation? Vill du bli en bättre och mer lyhörd ledare helt enkelt? Välkommen att kontakta oss på Svenska Coach- & Mentorinstitutet.  – ledande inom ledarutveckling i Sverige!

 

Om Holger

För att lyckas behöver jag först hitta något jag respekterar och tycker om hos dem jag arbetar med. Där byggs tillit och där uppstår en stimulerande dialog på väg mot något nytt. Inte sällan tycker mina adepter jag är jobbig eftersom det blir en hel del ”hemläxor” Men vi når i regel de uppsatta målen, ofta betydligt längre än så.

Om Kalle

Dagligdags så tränar jag chefer, ledare och grupper att uppnå mer. Det har jag gjort under 25 år. Idrotten ligger mig varmt om hjärtat och 1996 coachade jag kanotdamerna till OS-guld. För mig är resultat viktigt, men det måste också gå hand i hand med glädje både i kropp och knopp.
Holger och Kalle

Senaste från bloggen

Situationsanpassat ledarskap är en modell för flexibelt ledarskap som har rötter tillbaka till amerikanska forskare på 60-talet. Den går i korthet ut på att en chef bör kunna

...

Att leda möten är en konst. I alla fall är det en konst att lyckas leda ett möte som alla deltagare kan se tillbaka på och säga: det där gjorde vi bra! Allt för många möten

...

Som chef är det du som är ytterst ansvarig för om en konferens eller ett företagsevent blir lyckat. Självklart kan du delegera ut delar av planeringen till anställda, men se

...

Kontakta oss

Adress: Paviljongvägen 10,

185 94 Vaxholm

 

Telefon: 070-586 16 78

Email: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Search